Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβιστής αυτοκτονίας με στολή αστυνομικού ανατίναξε στρατόπεδο στη Σομαλία – 13 νεκροί

Βομβιστής αυτοκτονίας με στολή αστυνομικού ανατίναξε στρατόπεδο στη Σομαλία – 13 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Σεμπάμπ, Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμιστές, Μογκαντίσου, Σομαλία, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον δεκατρείς αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αυτοκτονίας στη Σομαλία, στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο βομβιστής αυτοκτονίας φορούσε στολή αστυνομικού και ανατινάχτηκε μέσα σε στρατόπεδο εκπαίδευσης της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι.

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για τρεις, ωστόσο η αστυνομία είχε προειδοποιήσει πως ήταν πιθανό να υπάρχουν κι άλλα θύματα. Δεκαπέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Όπως περιέγραψε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο δράστης ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και μπήκε στον χώρο, ντυμένος αστυνομικός, κατά τη διάρκεια παρέλασης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Αλ Σεμπάμπ. «Θα δώσουμε λεπτομέρειες για τις απώλειες αργότερα» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της οργάνωσης.

Η οργάνωση μάχεται την κυβέρνηση της χώρας, την οποία στηρίζει τόσο ο ΟΗΕ όσο και οι σύμμαχοί της στην Αφρικανική Ένωση, με στόχο να την ανατρέψει και να επιβάλλει στη Σομαλία τη δική της αυστηρή ερμηνεία του Ισλάμ.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι δυνάμεις της Αλ Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου το 2011 κι έκτοτε χάνουν σταθερά εδάφη τα οποία ανακτούν οι ειρηνευτικές δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης και οι σομαλικές δυνάμεις ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα