Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα νταηλίκια Τούρκων: Οι Έλληνες δεν σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης

Νέα νταηλίκια Τούρκων: Οι Έλληνες δεν σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Συνθήκη της Λωζάνης, Τουρκία, Χακάν Τσαβούσογλου,

Nέα νταηλίκια των Τούρκων. «Οι ελληνικές αρχές διστάζουν να δώσουν μειονοτικά δικαιώματα στους μουσουλμάνους Τούρκους της δυτικής Θράκης και δεν τους αφήνουν να εκλέξουν τους μουφτήδες τους», είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Tόνισε επίσης, ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν κατά το ταξίδι του στην Ελλάδα στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης.

Αναλυτικότερα για την εκλογή μουφτή τόνισε ότι η Ελλάδα , παρά το γεγονός ότι υπέγραψε τις συνθήκες της Λωζάννης και της Αθήνας δεν τις εφαρμόζει .

«Η Ελλάδα έχει ήδη αλλάξει τη Συνθήκη της Λωζάνης», επισήμανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός. «Ως αποτέλεσμα, σήμερα υπάρχει ένας μουφτής διοριζόμενος από τις ελληνικές αρχές και ένας εκλεγμένος από τα μέλη της μειονότητας. Ο νόμιμος μουφτής για τα μέλη της μειονότητας είναι αυτός που έχουν εκλεγεί.

Η εκλογή θρησκευτικών ηγετών ή μουφτή είναι ένα χρόνιο πρόβλημα της μουσουλμανικής Τουρκικής μειονότητας της Ελλάδας – που επικεντρώνεται στην περιοχή της Δυτικής Θράκης – από το 1991».

Σχετικά άρθρα