Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

57 μουσουλμάνοι ηγέτες θέλουν πρωτεύουσα του «Παλαιστινιακού Κράτους» την Ανατολική Ιερουσαλήμ

57 μουσουλμάνοι ηγέτες θέλουν πρωτεύουσα του «Παλαιστινιακού Κράτους» την Ανατολική Ιερουσαλήμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Ντόναλντ Τραμπ, Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τουρκία,

Οι ηγέτες 57 μουσουλμανικών κρατών ζήτησαν την αναγνώριση της «Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους της Παλαιστίνης» και χαρακτηρίζουν την απόφαση Τραμπ «άκυρη».

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας –ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά τον ΟΗΕ- εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης από την Κωνσταντινούπολη μια κοινή ανακοίνωση, στην οποία τα μέλη του τονίζουν ότι θεωρούν την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ ως «απόσυρση της χώρας από το ρόλο του διαμεσολαβητή της ειρήνης».

«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε σθεναρά την ανεύθυνη, παράνομη και μονομερή απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως δήθεν πρωτεύουσα του Ισραήλ. Θεωρούμε αυτή την απόφαση άκυρη και μη γενόμενη», προσθέτουν.

Εκτιμούν, επίσης, πως η απόφαση του Τραμπ καλλιεργεί τον «εξτρεμισμό και την τρομοκρατία».

Βεβαίως, να το τονίσουμε αυτό, οι χώρες «μονομερώς» αναγνωρίζουν άλλες χώρες και τις πρωτεύουσές τους. Δηλαδή τι να πει και η Ελλάδα με τα Σκόπια που… «μονομερώς» τα έχουν αναγνωρίσει τόσοι ως «Μακεδονία», ενώ στον ΟΗΕ εντάχθηκαν ως ΠΓΔΜ;

Σχετικά άρθρα