Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρουκέτα της Χαμάς χτύπησε την πόλη Σντερότ του Ισραήλ

Ρουκέτα της Χαμάς χτύπησε την πόλη Σντερότ του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σντερότ, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ρουκέτα που εκτοξεύτηκε την Παρασκευή από τη Λωρίδα της Γάζας χτύπησε την πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ, η οποία απέχει μόλις 840 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Γάζας.

Η ρουκέτα προκάλεσε υλικές ζημιές σε πολλά οχήματα αλλά δεν τραυμάτισε ανθρώπους.

Ήταν η τρίτη επίθεση με ρουκέτα κατά του Ισραήλ μέσα σε μερικές ώρες. Νωρίτερα την Παρασκευή οι ισλαμιστές από τη Γάζα είχαν εκτοξεύσει ακόμα δύο ρουκέτες προς τα ισραηλινά εδάφη.

Η μία αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα “Σιδηρούς Θόλος” του Ισραήλ και η άλλη συνετρίβη στην ύπαιθρο. Επίσης από αυτές τις επιθέσεις δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Αργότερα, το βράδυ της Παρασκευής, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε στόχους της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα καταστρέφοντας ένα κέντρο εκπαίδευσης και ένα οπλοστάσιο.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μίλησε για 14 τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα, όλοι ελαφρά.

Η πόλη Σντερότ, εξαιτίας και της γειτνίασής της με τη Γάζα, είναι εύκολος στόχος για τις ρουκέτες της Χαμάς. Η πόλη δέχεται επιθέσεις από το 2001.

Έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί δεκάδες άμαχοι Ισραηλινοί από αυτές τις επιθέσεις στο παρελθόν και έχουν προκληθεί ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων.

Έρευνες στον πληθυσμό της πόλης έχουν δείξει ότι οι σειρήνες συναγερμού που ηχούν συχνά και οι εκρήξεις έχουν δημιουργήσει σοβαρά ψυχολογικά τραύματα σε μερίδα των κατοίκων της και το 75% των παιδιών ηλικίας 4-18 στη Σντερότ πάσχουν από μετατραυματικό στρες, έχουν δυσκολίες στον ύπνο και μεγάλο άγχος.

Σχετικά άρθρα