Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ ανακοίνωσε το τέλος του πολέμου με το Ισλαμικό Κράτος

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ ανακοίνωσε το τέλος του πολέμου με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χάιντερ αλ Αμπάντι,

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, κήρυξε το το τέλος του πολέμου με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Οι τρομοκράτες συνεχίζουν να έχουν παρουσία στην έρημο στο δυτικό Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αλλά οι δυνάμεις τους θεωρούνται ελάχιστες.

Νωρίτερα, ο ιρακινός τακτικός στρατός και οι παραστρατιωτικές σιιτικές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), πολιτοφυλακές που έχουν τη στήριξη του Ιράν, ανακοίνωσαν τον πλήρη έλεγχο της ιρακινής πλευράς των συνόρων με τη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο αποτελεί μετεξέλιξη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, είχε φθάσει το 2014 να ελέγχει σχεδόν το ένα τρίτο του ιρακινού εδάφους, λόγω και της κατάρρευσης των ομοσπονδιακών ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Στον χάρτη που δημοσιεύουμε, με γκρίζο χρώμα βλέπετε τα τελευταία εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία (αριστερά) και στο Ιράκ (δεξιά). Όπως μπορείτε να διακρίνετε, ο ιρακινός στρατός φαίνεται να έχει αναλάβει τον έλεγχο κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία και να έχει “κλείσει” τις εναπομείνασες δυνάμεις των τρομοκρατών σε ένα θύλακα στην έρημο.

Σχετικά άρθρα