Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προσπαθούν να στρατολογήσουν τους δημοσιογράφους μας

Ρωσία: Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προσπαθούν να στρατολογήσουν τους δημοσιογράφους μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατασκοπεία, Μαρία Ζαχάροβα, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία,

Η Ρωσία κατηγόρησε  τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι επιδιώκουν να στρατολογήσουν τους Ρώσους δημοσιογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που μέσα ενημέρωσης των δύο δυνάμεων έχουν χαρακτηρισθεί «πράκτορες του εξωτερικού».

«Τον τελευταίο καιρό, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι, περιλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, δέχονται ισχυρή πίεση εκ μέρους των ειδικών υπηρεσιών, κυρίως με απόπειρες στρατολόγησης», δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Πρόκειται για μια επίθεση. Μια επίθεση στο επίπεδο της πληροφόρησης, όχι μόνο εναντίον της Ρωσίας, αλλά και εναντίον της ελευθερίας έκφρασης στον κόσμο», πρόσθεσε.

Η Ρωσία καταχώρισε την Τρίτη ως «πράκτορες του εξωτερικού» τους ραδιοσταθμούς Voice of America και Radio Free Europe/Radio Liberty, που χρηματοδοτούνται από το αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς και επτά άλλα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τους δύο ραδιοσταθμούς.

Το μέτρο αυτό υποχρεώνει τις οντότητες στις οποίες αφορά να δίνουν πληροφορίες στις αρχές για τα κεφάλαια που λαμβάνουν από το εξωτερικό και να διευκρινίζουν στα έγγραφα που εκδίδουν ότι είναι καταχωρισμένες με την ονομασία «πράκτορες του εξωτερικού».

Η απόφαση αυτή εμφανίζεται ως απάντηση στην καταχώριση στις ΗΠΑ με αυτή την αμφιλεγόμενη ονομασία του τηλεοπτικού δικτύου RT, που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος, καθώς και στην άρση της διαπίστευσης του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Οι ρώσοι βουλευτές ψήφισαν σήμερα την απαγόρευση για τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που έχουν καταχωριστεί ως «πράκτορες του εξωτερικού», να έχουν πρόσβαση στην κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, τη Δούμα.

Σχετικά άρθρα