Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι αντάρτες βομβαρδίζουν με όλμους το αεροδρόμιο του Λουγκάντσκ

Ρώσοι αντάρτες βομβαρδίζουν με όλμους το αεροδρόμιο του Λουγκάντσκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο, Λουγκάντσκ, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Ευρεία επίθεση στο αεροδρόμιο του Λουγκάντσκ στην ανατολική Ουκρανία εξαπέλυσαν ρωσόφωνοι αντάρτες.

“Δεχτήκαμε επίθεση με όλμους και αυτόματα όπλα. Οι αντάρτες έχουν συγκεντρώσει τις δυνάμεις τους γύρω από το αεροδρόμιο. Αναμένουμε ενισχύσεις”, είπε τηλεφωνικά ένας αλεξιπτωτιστής της μονάδας που έχει αναλάβει την άμυνα του αεροδρομίου της πόλης.

Οι δυνάμεις της “Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάντσκ” κατέλαβαν την περασμένη εβδομάδα πολλά συνοριακά φυλάκια στη μεθόριο με τη Ρωσία. Αυτή τη στιγμή ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας που, μαζί με το Ντονέτσκ, αποτελεί τη βασική βιομηχανική ζώνη της Ουκρανίας αλλά και περιοχές με πλειοψηφία τον ρωσικής καταγωγής πληθυσμό.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Λουγκάντσκ παραμένει κλειστό εδώ και έναν μήνα λόγω του πολέμου που διεξάγεται μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ρώσων ανταρτών.

Το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, που δέχτηκε επίθεση από τους αντάρτες στα τέλη Μαΐου, τέθηκε ξανά υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων μετά την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν, με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 40 άνθρωποι από την πλευρά των αυτονομιστών.

Σχετικά άρθρα