Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικές παραδόσεις ισλαμιστών στον συριακό στρατό – “Κουραστήκαμε να πολεμάμε”

Ομαδικές παραδόσεις ισλαμιστών στον συριακό στρατό – “Κουραστήκαμε να πολεμάμε”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σχεδόν αναπάντεχα δεκάδες ένοπλοι ισλαμιστές -σε διάφορα σημεία της Συρίας και σχεδόν ταυτόχρονα- αποφάσισαν την Κυριακή να παραδοθούν στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Οι ένοπλοι επικαλέστηκαν για να αφήσουν τα όπλα τους την ισχύουσα συμφωνία “συμφιλίωσης”, σύμφωνα με την οποία όποιος παραδώσει τα όπλα του λαμβάνει αμνηστία από τη Δαμασκό.

Στην επαρχία της Νταράα περίπου 100 άνδρες του ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) παραδόθηκαν στον στρατό, εγκαταλείποντας τις θέσεις μάχης τους.

Σύμφωνα με πηγές του Al Masdar News, οι άνδρες είπαν στον στρατό ότι κουράστηκαν να πολεμούν και θέλουν να γυρίσουν πίσω στην κανονική τους ζωή.

Μια άλλη ομάδα από 50 ένοπλους και πολίτες, που είχαν καταφύγει στο έδαφος της Ιορδανίας πρόσφυγες στον καταυλισμό Ρουκμπάν, πέρασαν τα σύνορα στην έρημο και επίσης παραδόθηκαν στον στρατό.

Οι εξεγερθέντες που παραδίδονται πριν επιστρέψουν σπίτια τους ή στις ζωές τους πριν πιάσουν όπλα εξετάζονται εάν συμμετείχαν σε εγκλήματα πολέμου. Εάν είναι “καθαροί” λαμβάνουν την αμνηστία που τους έχει υποσχεθεί ο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σχετικά άρθρα