Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το αμερικανικό πυροβολικό αποσύρεται από τη Συρία – “Αποστολή ολοκληρώθηκε”

Το αμερικανικό πυροβολικό αποσύρεται από τη Συρία – “Αποστολή ολοκληρώθηκε”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Πεζοναύτες, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αποσύρει 400 στρατιώτες του 1ου Τάγματος του 10ου Συντάγματος Πεζοναυτών που είχε αναπτύξει στη Συρία.

Η δύναμη αυτή είχε φτάσει στη Συρία στις 15 Σεπτεμβρίου για να αντικαταστήσει μια άλλη μονάδα του αμερικανικού στρατού.

Οι πεζοναύτες του 1ου Τάγματος του 10ου Συντάγματος παρείχαν υποστήριξη πυροβολικού στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στην εκστρατεία τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος για την απελευθέρωση της πόλη Ράκα.

Αφού η Ράκα είναι εδώ και καιρό ελεύθερη, το αμερικανικό πυροβολικό μπορεί να επιστρέψει σπίτι του.

Η πυροβολαρχία των πεζοναυτών, με κανόνια των 115 χιλιοστών, είχε αποστολή να σφυροκοπά το Ισλαμικό Κράτος και να το κρατά καθηλωμένο.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές Αρχές επίσης ανακοίνωσαν πως όταν ξεκίνησε η πολιορκία της Ράκα, σε αυτή ήταν οχυρωμένοι περίπου 2.500 τζιχαντιστές.

Η πόλη είχε γίνει “μαγνήτης” για ξένους τζιχαντιστές, από αυτήν σχεδιάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις, εκπαιδεύονταν τρομοκράτες και οι κάτοικοί της έζησαν επί τρία χρόνια υπό την κατοχή ενός βάναυσου καθεστώτος.

Οι Αμερικανοί τονίζουν ότι η αναχώρηση της πυροβολαρχίας πεζοναυτών είναι απόδειξη ότι υπάρχει πρόοδος στη νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποσύρονται όταν πλέον είναι περιττές.

Όμως, τα άλλα αμερικανικά στρατεύματα που παραμένουν στη Συρία και στο Ιράκ θα συνεχίσουν να βοηθάνε τους Σύρους και Ιρακινούς εταίρους τους στη διατήρηση της ασφάλειας.

Η Ράκα απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 17 Οκτωβρίου 2017, μετά από τρία χρόνια τζιχαντιστικής κατοχής.

Σχετικά άρθρα