Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινός ταξίαρχος: Ο Μπαγκντάντι είναι ελαφρά τραυματισμένος και κρύβεται στην έρημο

Ιρακινός ταξίαρχος: Ο Μπαγκντάντι είναι ελαφρά τραυματισμένος και κρύβεται στην έρημο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Στις 29 Νοεμβρίου ο ταξίαρχος του ιρακινού στρατού, Γιαχία Ρασούλ, εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού, δήλωσε στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό FOX News ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, είναι ελαφρά τραυματισμένος και κρύβεται στην παραμεθόριο Συρίας-Ιράκ.

“Έχουμε πληθώρα πληροφοριών. Είναι ζωντανός και κινείται κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με το Ιράκ στην έρημο”, είπε στο FOX News.

Ο Ιρακινός αξιωματικός πρόσθεσε ότι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είχε τραυματιστεί και σε αεροπορική επιδρομή της ιρακινής πολεμικής αεροπορίας στην πόλη Αλ Καΐμ στις 11 Φεβρουαρίου και πολλοί από τους σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ δήλωσε με τη σειρά του στο FOX News ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του αρχιτρομοκράτη ή για το που κρύβεται.

“Ο στόχος ήταν ακριβής. Χτυπήσαμε το σωστό σημείο… Αλλά είναι έξυπνος άνθρωπος. Το κάνει αυτό εδώ και πάρα πολύ καιρό. Γνωρίζει πώς να κινείται και να προστατεύεται”, δήλωσε ο Ιρακινός ταξίαρχος.

Ο ίδιος τόνισε ακόμα ότι “το Ισλαμικό Κράτος είναι μια οργάνωση που ακόμα υφίσταται” και αποκάλυψε ότι δεκάδες τζιχαντιστές κρύβονται σε υπόγεια καταφύγια σε απομονωμένες περιοχές του Ιράκ.

Ο ιρακινός στρατός και οι ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης) διεξάγουν πολεμικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα δυτικά του Ιράκ, όπου υπάρχουν ακόμα μικροί θύλακες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Από τις 25 Νοεμβρίου οι ιρακινές επιχειρήσεις έχουν προσωρινά σταματήσει για να οχυρωθούν οι απελευθερωμένες περιοχές.

Σχετικά άρθρα