Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η Ρωσία προετοιμάζει την αποχώρηση του στρατού της από τη Συρία”

“Η Ρωσία προετοιμάζει την αποχώρηση του στρατού της από τη Συρία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

«Η Ρωσία εξακολουθεί να προετοιμάζει την αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Συρία», τόνισε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Νικολάι Πατρούσεφ, σύμφωνα με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ria Novosti. «Οι προετοιμασίες συνεχίζονται», επισήμανε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε δηλώσει ότι η στρατιωτική παρουσία στην Συρία θα μειωθεί σημαντικά και η αποχώρηση των στρατευμάτων ενδέχεται να αρχίσει πριν από το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πατρούσεφ, αναφερόμενος στον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπάκρ Αλ Μπαγκντάντι, σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η πληροφορία είναι αξιόπιστη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πω τίποτα , δεν ξέρω».

Στα μέσα Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ελέγχει τις πληροφορίες ότι ο Αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Ράκα στις 28 Μαΐου. Αργότερα, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι ο αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους» είναι ζωντανός.

Σχετικά άρθρα