Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμίρης της συριακής Αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε ενέδρα – Του γάζωσαν το αυτοκίνητο

Εμίρης της συριακής Αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε ενέδρα – Του γάζωσαν το αυτοκίνητο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές,

Συνεχίζονται οι στοχευμένες δολοφονίες οπλαρχηγών και πολιτικών στελεχών της Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία, της Ταχρίρ Αλ Σαμ όπως ονομάζεται, από αγνώστους εκτελεστές.

Σύμφωνα με αναφορές, ο εμίρης της Ταχρίρ Αλ Σαμ (συριακή Αλ Κάιντα) Άμπου Μαχμούντ Αλ Χαλαμπί, με καταγωγή από την επαρχία του Χαλεπιού, σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο που επέβαινε έπεσε σε ενέδρα άγνωστων ενόπλων.

Οι άνδρες γάζωσαν το αυτοκίνητο του τζιχαντιστή εμίρη με μια “βροχή” από σφαίρες με αποτέλεσμα ο τρομοκράτης να σκοτωθεί επί τόπου.

Ο Άμπου Μαχμούντ Αλ Χαλαμπί είχε οριστεί από την οργάνωσή του εμίρης στην περιοχή Αλ Ροτζ της επαρχίας Ιντλίμπ και ήταν παράλληλα και οπλαρχηγός της οργάνωσης.

Όπως και στην περίπτωση του Ισλαμικού Κράτους, που στοχευμένα χτυπήματα σκότωσαν τον ένα μετά τους άλλους τους ηγέτες του “χαλιφάτου”, έτσι φαίνεται να συμβαίνει και στην περίπτωση των ηγετών της συριακής Αλ Κάιντα.

Ωστόσο, ενώ στην περίπτωση του ISIS οι κορυφαίοι εξολοθρεύονταν με αεροπορικές επιδρομές, για τους αρχηγούς της Αλ Κάιντα φαίνεται ότι επιλέγονται τα αποσπάσματα θανάτου.

Σχετικά άρθρα