Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαδικτυακός “πόλεμος” Τραμπ και Μέι για τα αντιμουσουλμανικά βίντεο

Διαδικτυακός “πόλεμος” Τραμπ και Μέι για τα αντιμουσουλμανικά βίντεο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Twitter, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλάμ, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Ντόναλντ Τραμπ, Τερέζα Μέι,

Στις επικρίσεις ενός εκπροσώπου της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι, ο οποίος χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να προβάλει μέσω Twitter αντιμουσουλμανικά βίντεο που είχε αναρτήσει αρχικά μια βρετανική ακροδεξιά οργάνωση, απάντησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Τερέζα @theresamay, μην επικεντρώνεσαι σε μένα, επικεντρώσου στην καταστροφική Ριζοσπαστική Ισλαμική Τρομοκρατία που λαμβάνει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς τα πάμε μια χαρά», έγραψε ο Τραμπ σε tweet του, καλώντας την πρωθυπουργό της Βρετανίας να δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη χώρα της.

Σημειώνεται πάντως ότι το όνομα χρήστη του Twitter που πληκτρολόγησε ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι αυτό της πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, από τον προσωπικό του λογαριασμό (@realDonaldTrump) στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε αναπαραγωγή με retweet αντιισλαμικών βίντεο τα οποία ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η Τζέιντα Φράνσεν, αναπληρώτρια ηγέτιδα της βρετανικής ακροδεξιάς οργάνωσης «Πρώτα η Βρετανία» (Britain First).

Στα τρία βίντεο, εμφανίζεται «μουσουλμάνος μετανάστης» να ξυλοκοπεί έναν νεαρό Ολλανδό, άγνωστο πού, σε ένα άλλο ένας μουσουλμάνος με γενειάδα εμφανίζεται να καταστρέφει ένα μικρό άγαλμα της Παναγίας και στο τρίτο, με βάση την περιγραφή, εμφανίζεται «ισλαμιστικός όχλος» να σπρώχνει έναν έφηβο από ταράτσα κτηρίου.

Σχετικά άρθρα