Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τερέζα Μέι συναντήθηκε στη Βαγδάτη με τον Χάιντερ Αλ Αμπάντι

Η Τερέζα Μέι συναντήθηκε στη Βαγδάτη με τον Χάιντερ Αλ Αμπάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγδάτη, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Τερέζα Μέι, Χάιντερ αλ Αμπάντι,

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συναντήθηκε με τον Ιρακινό ομόλογό της Χάιντερ Αλ Αμπάντι την Τετάρτη στη Βαγδάτη, δήλωσε Ιρακινός κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι η πρώτη επίσκεψη της Βρετανής πρωθυπουργού στο Ιράκ αφότου ανήλθε στην εξουσία πέρυσι.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι περίπου 600 Βρετανοί στρατιώτες βρίσκονται στο Ιράκ, κυρίως για την εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

Η Βρετανία έχει παραχωρήσει πάνω από 1.400 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού της στο πλαίσιο της τριετούς ανάμιξής της στον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Διεθνή Συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Οι ιρακινοβρετανικές σχέσεις έχουν σημειώσει βελτίωση, ειδικά στον τομέα της αντιτρομοκρατίας» δήλωσε ο Αμπάντι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η Βρετανία έχει επίσης βοηθήσει το Ιράκ στο θέμα των εκτοπισμένων ως αποτέλεσμα της κατάληψης από το Ισλαμικό Κράτος πολλών τμημάτων της χώρας και της εκστρατείας των ιρακινών δυνάμεων για την εκδίωξη των σουνιτών μαχητών που ακολούθησε, πρόσθεσε ο ιρακινός πρωθυπουργός.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Ιράκ σε διάφορα πεδία», δήλωσε η Μέι, σύμφωνα με την ιρακινή κρατική τηλεόραση.

«Προσβλέπουμε στην οικοδόμηση μιας σχέσης με συνέχεια ανάμεσα στο Ιράκ και στη Βρετανία».

Σχετικά άρθρα