Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην CIA: “Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τους Κούρδους” παρά τις φωνές της Τουρκίας

Πρώην CIA: “Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τους Κούρδους” παρά τις φωνές της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο πρώην αξιωματούχος της CIA και των υπηρεσιών πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, Φίλιπ Γκιράλντι, μιλώντας στο ρωσικό Sputnik εξέφρασε την άποψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν τις βάσεις τους στη Συρία, στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους και θα συνεχίζουν να εξοπλίζουν τις κουρδικές δυνάμεις παρά τα όσα λέγονται, ότι θα σταματήσουν να υποστηρίζουν ένοπλες οργανώσεις στην εμπόλεμη χώρα.

“Η αμερικανική παρουσία στη Συρία δεν θα φύγει”, είπε την Τρίτη ο Γκιράλντι. “Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 13 αμερικανικές βάσεις στη χώρα, ορισμένες από τις οποίες φαίνεται να είναι μόνιμες”.

Οι Αμερικανοί, λέει ο Γκιράλντι, είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη Συρία με σημαντική στρατιωτική παρουσία για να εξασφαλίσουν την επιρροή τους στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνευση στη χώρα μετά από έξι χρόνια πολέμου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ελαχιστοποιήσουν την υποστήριξή τους σε ορισμένες ένοπλες οργανώσεις που αποδείχτηκαν άχρηστες ή απέτυχαν να κερδίσουν λαϊκή υποστήριξη.

Όμως δεν θα εγκαταλείψουν με τίποτα τους Κούρδους, που απολαμβάνουν ισχυρή υποστήριξη στο Κογκρέσο και στα αμερικανικά ΜΜΕ.

“Θα βρουν άλλους τρόπους να εξοπλίζουν τους Κούρδους ώστε να μην εξοργίζουν την Τουρκία”.

Πάντως, παρά τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι οι Αμερικανοί δήθεν δεσμεύτηκαν να πάψουν την υποστήριξη των Κούρδων, ο ανεφοδιασμός και εξοπλισμός τους συνεχίζεται κανονικά.

Μόλις πριν λίγες ημέρες εκατοντάδες φορτηγά με όπλα και εφόδια έφτασαν στις κουρδικές γραμμές που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας.

Σχετικά άρθρα