Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο αιγυπτιακός στρατός ετοιμάζει μεγάλη επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στο Σινά για να το “τελειώσει”

Ο αιγυπτιακός στρατός ετοιμάζει μεγάλη επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στο Σινά για να το “τελειώσει”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Μεγάλη στρατιωτική επιχείριση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην Αίγυπτο, στο Βόρειο Σινά, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι διέταξε τον αιγυπτιακό στρατό να εκκαθαρίσει πλήρως τη Χερσόνησο του Σινά από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες. Η διαταγή είναι σαφής: Πρέπει το Σινά να έχει καθαρίσει πλήρως μέσα σε τρεις μήνες.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου δεν παρέλειψε να κατηγορήσει χώρες της περιοχής ότι εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Χερσόνησο του Σινά.

Δεν ανέφερε κάποια χώρα συγκεκριμένα, ωστόσο, στο παρελθόν η Αίγυπτος έχει κατηγορήσει επισήμως ότι πίσω από το τζιχαντιστικό αντάρτικο στην επικράτειά της βρίσκεται η Τουρκία.

Η διαταγή του Σίσι για ολοκληρωτική εκκαθάριση του Ισλαμικού Κράτους έρχεται μετά το μακελειό που προκάλεσαν οι τζιχαντιστές σε τέμενος της αίρεσης των Σούφι στο Βόρειο Σινά με περισσότερους από 300 νεκρούς.

Σχετικά άρθρα