Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεντάγωνο: Διηπειρωτικός ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα – Δεν απείλησε τις ΗΠΑ

Πεντάγωνο: Διηπειρωτικός ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα – Δεν απείλησε τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέφερε ότι βάσει μιας πρώτης εκτίμησης που έκανε, ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα ήταν ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το Σάιν Νι, στη Βόρεια Κορέα. Διένυσε μια απόσταση 1.000 χλμ προτού καταλήξει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Επιπλέον, το Πεντάγωνο επιβεβαιώνει ότι ο πύραυλος δεν απείλησε τις ΗΠΑ, αμερικανικά εδάφη ή τους συμμάχους τους.

Το νοτιοκορεατικό γενικό Επιτελείο ανέφερε από την πλευρά του ότι ο πύραυλος έφτασε σε ύψος 4500 χλμ. και διένυσε μια απόσταση 960 χλμ. πριν καταπέσει.

Αυτή η νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, που τους τελευταίους δύο μήνες δεν είχε προχωρήσει σε κάποια πυραυλική δοκιμή, αποτελεί ένδειξη ότι το βορειοκορεατικό καθεστώς αψηφά τις διπλωματικές προσπάθειες του Ρεπουμπλικανού προέδρου, που πρόσφατα επέστρεψε από μια μακρά περιοδεία στην Ασία, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, στόχευε στο «να ενώσει τον κόσμο εναντίον της απειλής που θέτει» η Βόρεια Κορέα.

Σχετικά άρθρα