Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πακιστάν: Χάος στο Ισλαμαμπάντ – Φανατικοί ισλαμιστές εναντίον αστυνομίας – Στο δρόμο και ο στρατός

Πακιστάν: Χάος στο Ισλαμαμπάντ – Φανατικοί ισλαμιστές εναντίον αστυνομίας – Στο δρόμο και ο στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμαμπάντ, Ισλαμιστές, Πακιστάν, Τζιχαντιστές,

Η κυβέρνηση του Πακιστάν, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, ζήτησε το Σάββατο την επέμβαση του στρατού καθώς η κατάσταση στην πρωτεύουσα της χώρας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με ισλαμιστικές οργανώσεις να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της χώρας έχουν ξεσπάσει σήμερα σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε ισλαμιστικές οργανώσεις και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις σφοδρές συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άτομα μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 250.

Οι ισλαμιστές οι οποίοι εδώ και πέντε ημέρες έχουν αποκλείσει κεντρική οδική αρτηρία στο Ισλαμαμπάντ διαμαρτύρονται ζητώντας την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας ο οποίος πρόσφατα έκανε προαιρετική την επίκληση στον Μωάμεθ κατά την διαδικασία ορκομωσίας των βουλευτών.

Σημειώνεται πως ο στρατός έχει ήδη λάβει εξουσιοδότηση για επέμβαση στην Πρωτεύουσα της χώρας από τον Υπουργό Εσωτερικών του Πακιστάν.

Σημειώνεται πως οι συγκρούσεις είναι τόσο σφοδρές που οι δυνάμεις της Αστυνομίας έλαβαν εντολή να φύγουν ακόμη και από τα φυλασσόμενα τμήματα.

Ο επικεφαλής του στρατού της χώρας επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό ο οποίος του τόνισε πως επιθυμεί η κρίση να εκτονωθεί χωρίς απώλειες ζωών.

Οι διαδηλωτές σύμφωνα με το Reuters αναφέρουν πως η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν ομάδα αστυνομικών έστρεψε τα όπλα της προς διαδηλωτές.

Τοπικά Μέσα αναφέρουν πως στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας νοσηλεύονται περισσότεροι από 200 άνθρωποι στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί.

Υπογραμμίζεται πως τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα της χώρας δεν μπορούν να μεταδώσουν καθώς έχει μπλοκαριστεί το σήμα και το ίδιο έχει συμβεί και με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Reuters αναφέρει πως έχουν μέχρι στιγμής γίνει τουλάχιστον 150 συλλήψεις επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Σχετικά άρθρα