Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

40 οι ένοπλοι που “γάζωσαν” 235 άτομα σε τέμενος στο Σινά της Αιγύπτου

40 οι ένοπλοι που “γάζωσαν” 235 άτομα  σε τέμενος στο Σινά της Αιγύπτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζαμί, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Σοκ προκαλεί η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε τέμενος στην Αίγυπτο την Παρασκευή με αποτέλεσμα το θάνατο 235 ανθρώπων. Η επίθεση ξεκίνησε με την ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδιο. Αρχικά ενεργοποιήθηκαν εκρηκτικά και μετά περίπου 40 ένοπλοι βρέθηκαν έξω από το τέμενος και γάζωσαν στην κυριολεξία τους ανθρώπους που έτρεχαν για να σωθούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τους 235 νεκρούς -ανάμεσά τους και παιδιά- υπάρχουν και 109 τραυματίες

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση στην σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου. Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο σημειώνεται ότι οι αρχές της Αιγύπτου έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν το επίμονο παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

Τα κρατικά ΜΜΕ έχουν δώσει στη δημοσιότητα σοκαριστικές εικόνες από τα θύματα, τα πτώματα των οποίων είναι καλυμμένα με κουβέρτες στο τέμενος Αl Rawdah στην περιοχή Bir al-Abed, δυτικά της πόλης El Arish.

«Ακούστηκαν πυροβολισμοί καθώς ο κόσμος προσπαθούσε να βγει από το τζαμί» ανέφερε ένας κάτοικος της περιοχής, συγγενείς του οποίου βρίσκονταν στο σημείο. «Υπήρξαν πυροβολισμοί και κατά των ασθενοφόρων» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, άμεση δράση φαίνεται πως έλαβαν τα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη του αιγυπτιακού στρατού, λίγες ώρες μετά το αδιανόητο μακελειό στο τέμενος αλ-Ράοτυνταχ, των Σούφι, στο βόρειο Σινά της Αιγύπτου.

Όπως δημοσιεύει το Sky News Arabia, αλλά και πηγές μέσα από το στρατό drones, του αιγυπτιακού στρατού, εντόπισαν δύο από τα τζιπ 4×4, που έλαβαν μέρος στην επίθεση δυτικά της πόλης Αρίς και τα βομβάρδισαν.

Ο βομβαρδισμός έγινε σε έρημο, κοντά στην περιοχή Αλ-Ρίσα, δίπλα στο χωριό Ράουντα, που θεωρείται «λημέρι» εξτρεμιστών και σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 ένοπλοι από αυτούς που συμμετείχαν στην επίθεση.

Σχετικά άρθρα