Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

150 μισθοφόροι των Τούρκων αποσκίρτησαν και εντάχθηκαν στις υπό κουρδική διοίκηση SDF

150 μισθοφόροι των Τούρκων αποσκίρτησαν και εντάχθηκαν στις υπό κουρδική διοίκηση SDF
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασπίδα του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

150 άνδρες των συριακών ένοπλων οργανώσεων Αλ Σεούφα και Αχράρ Αλ Σερκίγια, που ήταν μισθοφόροι των Τούρκων στη βορειοδυτική Συρία, αποσκίρτησαν από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις που έχουν καταλάβει μια ζώνη στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, δυτικά του ποταμού Ευφράτη και προσχώρησαν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Οι άνδρες, στην πλειονότητά τους με καταγωγή από την επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας, ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στις SDF με βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο.

“Ενταχθήκαμε στην [επιχείριση – τουρκική εισβολή] Ασπίδα του Ευφράτη για να σώσουμε την πόλη μας και τα παιδιά μας από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ. Κατανοήσαμε ότι όλες οι [τουρκικές] υποσχέσεις που μας δόθηκαν ήταν ψέμματα”, αναφέρει στο βίντεο εκπρόσωπος των ανδρών.

Οι άνδρες και οι οικογένειές τους κατηγόρησαν την Τουρκία ότι χρησιμοποίησε την Ασπίδα του Ευφράτη για να εισβάλει στη Συρία και πρόσθεσαν: “Οι SDF είναι η μοναδική δύναμη που μάχεται ενάντια στην τρομοκρατία στη Συρία”.

Στο τέλος του βίντεο οι άνδρες φώναξαν όλοι μαζί: “Ζήτω η Δημοκρατική Συρία”.

Σχετικά άρθρα