Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτόγνωρο για Σικάγο: Πέντε χρόνια φυλακή σε αστυνομικό που είχε πυροβολήσει εφήβους

Πρωτόγνωρο για Σικάγο: Πέντε χρόνια φυλακή σε αστυνομικό που είχε πυροβολήσει εφήβους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αστυνομική Βία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Σικάγο,

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε τη Δευτέρα ένας αστυνομικός στο Σικάγο, ο οποίος είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν πέντε έφηβοι, όπως γνωστοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία που ένας αστυνομικός της συγκεκριμένης πόλης, καταδικάζεται να εκτίσει ποινή φυλάκισης επειδή άνοιξε πυρ κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Μάρκο Προάνο κρίθηκε ένοχος τον Αύγουστο.

Αντιμετώπιζε δύο κατηγορίες για παραβίαση των αστικών δικαιωμάτων βάσει της ομοσπονδιακής νομοθεσίας.

Ο αστυνομικός είχε πυροβολήσει 16 φορές εναντίον ενός αυτοκινήτου γεμάτου έφηβους, ενώ αυτό έκανε όπισθεν το 2013, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τους δύο από αυτούς.

Η εισαγγελία είχε ζητήσει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Ανακοινώνοντας την ποινή τη Δευτέρα, ο δικαστής τόνισε ότι του προκαλεί ανησυχία η άρνηση του αστυνομικού να παραδεχθεί ότι διέπραξε έγκλημα.

Ο Προάνο, ο οποίος παραμένει ακόμη στις τάξεις της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης, υποστήριξε πως πυροβόλησε επειδή ήθελε να προστατεύσει έναν από τους έφηβους, που κρατιόταν από το παράθυρο του αυτοκινήτου όταν αυτό άρχισε ξαφνικά να κάνει όπισθεν, σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Sun-Times.

Σχετικά άρθρα