Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστηρό μήνυμα Σταϊνμάιερ πριν το χάος στη Γερμανία: Βρείτε τα

Αυστηρό μήνυμα Σταϊνμάιερ πριν το χάος στη Γερμανία: Βρείτε τα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Εκλογές, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Επιμένει στην εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, μετά το αδιέξοδο και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελεύθερων Δημοκρατών και Πρασίνων, που φέρνει τη χώρα στην πρώτη σοβαρή πολιτική κρίση της μεταπολεμικής ιστορίας της.

Ο Σταϊνμάγερ, μετά τη συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ που τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις, κάλεσε τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, λέγοντας ότι «Όποιος ζητά την ευθύνη της διακυβέρνησης, μετά δεν επιτρέπεται να κρύβεται».

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, στις δηλώσεις του τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται «ενώπιον μιας κατάστασης η οποία δεν υπήρξε έως τώρα ποτέ στην Ομοσπονδιακή Γερμανία.

Η πρόκληση για τα πολιτικά κόμματα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Πρέπει να ακολουθήσουν την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης -αυτή η ευθύνη υπερβαίνει τα συμφέροντά τους. Η εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης παραμένει. Δεν μπορείς να επιστρέψεις έτσι απλά την ευθύνη στον ψηφοφόρο. Τα κόμματα πρέπει για άλλη μια φορά να μπουν σε περισυλλογή και να ξανασκεφτούν τις θέσεις τους».

Και πρόσθεσε:

«Τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο έχουν ως υποχρέωση το κοινό καλό. Περιμένω από όλα τα κόμματα διάθεση για συνομιλίες, για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Όποιος ζητάει την ευθύνη διακυβέρνησης, δεν επιτρέπεται μετά να κρύβεται».

Όπως επισήμανε, τόσο εντός της Γερμανίας όσο και στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα μπορούν να κατανοήσουν το γεγονός να μην μπορούν οι γερμανικές πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν στην ευθύνη τους.

Ανακοίνωσε δε ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σχετικά άρθρα