Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό στο αεροδρόμιο του Καράτσι

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό στο αεροδρόμιο του Καράτσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καράτσι, Πακιστάν, Σαχιντουλάχ Σαχίντ, Ταλιμπάν, Χακιμουλάχ Μεχσούντ,

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν επισήμως την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι που κόστισε τη ζωή σε 24 τουλάχιστο ανθρώπους, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ, ο εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP) το οποίο μάχεται από το 2007 την κυβέρνηση της χώρας, ανέλαβε την ευθύνη μιλώντας στο .

«Διεξάγαμε αυτήν την επίθεση στο αεροδρόμιο για να εκδικηθούμε τον θάνατο του Χακιμουλάχ Μεχσούντ», του πρώην ηγέτη του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), αλλά και για τις «δολοφονίες αθώων ανθρώπων» από τις πακιστανικές δυνάμεις στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ, εκπρόσωπος του TTP, το οποίο μάχεται από το 2007 την κυβέρνηση της χώρας.

Ο Μεχσούντ σκοτώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από αμερικανικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε μια περιοχή του βορειοδυτικού Πακιστάν που θεωρείται προπύργιο του ΤΤΡ.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο σημειώνεται σε μια περίοδο που σημαδεύτηκε από την αποτυχία των πρόσφατων ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης του Πακιστάν.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ο Σαχίντ κατήγγειλε ότι η πρόταση της πακιστανικής κυβέρνησης για διάλογο είναι επί της ουσίας ένα «εργαλείο πολέμου» που χρησιμοποιούν οι αρχές στον πόλεμό του εναντίον του ΤΤΡ.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των νεκρών είναι και οι δέκα δράστες της ένοπλης επίθεσης η οποία έληξε μετά από έξι ώρες και χρειάστηκε η επέμβαση των δυνάμεων του πακιστανικού στρατού. Ωστόοσο, νωρίς το πρωί ακούστηκαν και πάλι πυρά από το αεροδρόμιο.

Σχετικά άρθρα