Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πακιστάν: 24 νεκροί από το μακελειό στο αεροδρόμιο του Καράτσι

Πακιστάν: 24 νεκροί από το μακελειό στο αεροδρόμιο του Καράτσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασίμ Μπάτζουα, Καράτσι, Πακιστάν, Ταλιμπάν,

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλων στο αεροδρόμιο του Καράτσι στο Πακιστάν, μεταξύ των οποίων και οι δέκα δράστες της επίθεσης, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής κι έληξε μετά από έξι ώρες, αφού επενέβησαν οι δυνάμεις του πακιστανικού στρατού.

Νωρίς το πρωί ωστόσο ακούστηκαν και πάλι πυρά από το αεροδρόμιο.

«Η περιοχή απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν ζημιές στα αεροσκάφη, η πυρκαγιά που ήταν ορατή και έχει σβήσει δεν ήταν σε κάποιο αεροσκάφος αλλά σε ένα κτίριο. Όλα τα ζωτικής σημασίας περιουσιακά στοιχεία είναι άθικτα», δήλωσε τα ξημερώματα ο εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού Ασίμ Μπάτζουα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι μαχητές που επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο ήταν πολύ καλά οπλισμένοι καθώς έφεραν μαζί τους πολλά πυρομαχικά, πυραύλους και εκτοξευτήρες πυραύλων, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά καθώς τουλάχιστον δυο από αυτούς ανατινάχθηκαν όταν δέχτηκαν πυρά από τους στρατιώτες.

Δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των υπόλοιπων θυμάτων αν και αρχικά είχε ειπωθεί ότι μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες του διεθνούς αεροδρομίου. Πάντως στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Καράτσι μεταφέρθηκαν τα πτώματα 11 ανθρώπων μεταξύ των οποίων είναι άντρες των δυνάμεων ασφαλείας και δυο πολίτες.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την αιματηρή επίθεση, αλλά οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, σύμμαχοι των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν που μάχονται για να ανατρέψουν το πακιστανικό κράτος και να επιβάλουν τον σκληρό ισλαμικό νόμο, ήταν υπεύθυνοι για ανάλογες επιδρομές κατά το παρελθόν.

Η επίθεση προκάλεσε φόβους για εκτεταμένη αναζωπύρωση της βίας στο Πακιστάν.

Σχετικά άρθρα