Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συμφώνησαν Τραμπ και Σι για τα ενεργειακά – Ο ρόλος της κινέζικης εταιρείας που επενδύει και “ελληνικά”

Τι συμφώνησαν Τραμπ και Σι για τα ενεργειακά – Ο ρόλος της κινέζικης εταιρείας που επενδύει και “ελληνικά”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιολική Ενέργεια, Βιρτζίνια, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ, Όμιλος Κοπελούζου, Φυσικό Αέριο,

Μία μεγάλη συμφωνία ύψους 83,7 δισ. δολαρίων έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ στο ταξίδι του στην Κίνα.

Αιχμή του δόρατος της νέας συμφωνίας είναι ο ενεργειακός κλάδος και πρωταγωνιστεί η China Energy, η οποία δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της εταιρείας China Shenhua Group και της China Guodian Corp.

Ιδιαίτερη σημασία φαίνεται πως έχει η γιγαντιαία συμφωνία με διάρκεια 20 ετών για επένδυση 83,7 δισ. δολαρίων από την China Energy Corp για την ανάπτυξη πεδίων εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου και επενδύσεις σε εργοστάσια παραγωγής χημικών στη Δυτική Βιρτζίνια.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επένδυση στο εξωτερικό της πρόσφατα ιδρυθείσας εταιρείας China Energy, η οποία όπως αναφέρθηκε προέρχεται από τη συγχώνευση της εταιρείας China Shenhua Group, της μεγαλύτερης σε παραγωγή άνθρακα παγκοσμίως και από τους μεγαλύτερους παράγωγους ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα (νούμερο 276 της παγκόσμιας λίστας Fortune 500) και της China Guodian Corp, μια από τις πέντε μεγαλύτερες κρατικές εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα (νούμερο 397 της παγκόσμιας λίστας Fortune 500).

Η China Energy Corp είναι πλέον, η μεγαλύτερη παραγωγός άνθρακα παγκοσμίως, η μεγαλύτερη παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως, η μεγαλύτερη παραγωγός πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως και η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου από άνθρακα παγκοσμίως.

Η China Shenhua Group και οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Όπως είναι γνωστό η Shenhua Group έχει πλέον έντονη εμπλοκή σε μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοπελούζου.

Το μεγάλο deal προβλέπει την συνεργασία σε μια σειρά επενδύσεων στους τομείς της πράσινης ενέργειας και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, της εξαγοράς λιγνιτών μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας το συνολικό εκτιμώμενο ύψος των οποίων ανέρχεται σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες επενδύσεις έχουν ήδη αρχίσει στην Ελλάδα.

Μόλις πριν λίγες μέρες η Shenhua Group απέκτησε το 75% των μετοχών τεσσάρων Αιολικών Πάρκων, που αναπτύσσει ο όμιλος Κοπελούζου, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία ή υπό κατασκευή.

Η επένδυση αυτή είναι η πρώτη κινέζικης εταιρείας στην Ελλάδα στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας, ενώ όπως ανακοινώθηκε η συνεργασία των δυο Ομίλων θα επεκταθεί και σε άλλα Αιολικά Πάρκα.

Ταυτόχρονα έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της Shenhua Group, της ΔΕΗ και του ομίλου Κοπελούζου για την είσοδο της Κινεζικής εταιρείας ως εταίρου στην κοινή εταιρεία της ΔΕΗ και του ομίλου Κοπελούζου στη ΔΕΗ SOLAR SOLUTIONS Α.Ε.

Σχετικά άρθρα