Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντάρτες επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο του Λουγκάντσκ στην ανατολική Ουκρανία

Αντάρτες επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο του Λουγκάντσκ στην ανατολική Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λουγκάντσκ, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία,

Ρωσόφωνοι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία επιτέθηκαν το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο του Λουγκάντσκ, στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις, δήλωσε την Κυριακή ουκρανική στρατιωτική πηγή.

“Οι αντάρτες επιτέθηκαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί. Ήταν φανερό πως προσπαθούσαν να καταστρέψουν το κτίριο που εξασφαλίζει την ηλεκτροδότηση του αεροδρομίου. Δεν υπήρξαν τραυματίες από την πλευρά μας”, δήλωσε ένας από τους Ουκρανούς αλεξιπτωτιστές που υπερασπίζονται το αεροδρόμιο.

“Είναι η πρώτη φορά που έγινε επίθεση αυτού του είδους εναντίον του αεροδρομίου. Ως τώρα δεν είχαν υπάρξει παρά μερικές αψιμαχίες”, διευκρίνισε ο ίδιος.

Από τη μεριά της, η υπηρεσία Τύπου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάντσκ, των ρωσόφωνων, δεν επιβεβαίωσε τις επιθέσεις εναντίον του αεροδρομίου, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και ένα μήνα εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων στην περιοχή.

Το αεροδρόμιο του Λουγκάντσκ είναι ένα από τα ελάχιστα τμήματα του εδάφους της “Δημοκρατίας του Λουγκάντσκ” που διαφεύγουν του ελέγχου των αυτονομιστών, οι οποίοι ελέγχουν τις περισσότερες πόλεις, έχουν υψώσει οδοφράγματα στους δρόμους και τις τελευταίες ημέρες κατέλαβαν πολλούς σταθμούς μεθοριακής διέλευσης στα σύνορα με τη Ρωσία.

Σχετικά άρθρα