Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) καθαρίζουν την ανατολική όχθη του Ευφράτη από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Κούρδοι (SDF) καθαρίζουν την ανατολική όχθη του Ευφράτη από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Σε συνέχεια της μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσαν το Σάββατο στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), κατέλαβαν την Κυριακή το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών, την πόλη Αλ Μπουσαϊρά, 30 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Επιπλέον, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έθεσαν υπό τον ασφαλή έλεγχό τους όλα τα χωριά της περιοχής το απόγευμα του Σαββάτου και εξάλειψαν πλήρως τους τζιχαντιστές από την περιοχή.

Πλέον οι υπό κουρδική διοίκηση SDF έχουν στόχο να αναλάβουν τον έλεγχο των συνόρων με το Ιράκ και των οικισμών και των πετρελαιοπηγών που ακόμα κρατά το Ισλαμικό Κράτος στα νοτιοανατολικά της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Στις επιχειρήσεις αυτές οι SDF υποστηρίζονται από την αμερικανική πολεμική αεροπορία.

Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί βλέπετε ότι οι Κούρδοι (κίτρινο χρώμα) πρέπει να στραφούν ανατολικά για να καταλάβουν την παραμεθόριο με το Ιράκ και νοτιοανατολικά, ώστε να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση από το Ισλαμικό Κράτος των συριακών εδαφών ανατολικά του Ευφράτη. Τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος δυτικά του Ευφράτη έχει αναλάβει να καθαρίσει η συριακή κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα