Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβε την πόλη Αμπού Καμάλ από τον συριακό στρατό

Το Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβε την πόλη Αμπού Καμάλ από τον συριακό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπουκαμάλ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πήρε πίσω από τον συριακό στρατό την πόλη Αμπού Καμάλ ή Αλ Μπουκαμάλ στην ανατολική Συρία, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια φιλοϊσλαμιστική ιστοσελίδα με έδρα στη Βρετανία, «Το Ισλαμικό Κράτος ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο της Αλ Μπουκαμάλ.

»Τα κυβερνητικά στρατεύματα και οι πολιτοφύλακες σύμμαχοί τους βρίσκονται τώρα σε απόσταση ενός ή δύο χιλιομέτρων από τα περίχωρα της πόλης».

Την Πέμπτη, οι κυβερνητικές δυνάμεις, με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, είχαν ανακοινώσει ότι απελευθέρωσαν την Αλ Μπουκαμάλ, την τελευταία πόλη στη χώρα που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του ISIS.

Ωστόσο, οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβαν το σύνολο της πόλης το Σάββατο στήνοντας «ενέδρες και εξαπολύοντας επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα όπως και βομβιστικές επιθέσεις» σύμφωνα πάντα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έκανε τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις να πιστέψουν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης ώστε να μπορέσει να τους επιτεθεί αργότερα με μεγαλύτερη άνεση.

Σχετικά άρθρα