Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι επιτέθηκαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βορειοδυτική Συρία (χάρτης)

Οι Τούρκοι επιτέθηκαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βορειοδυτική Συρία (χάρτης)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Σοβαρές συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο σε αρκετά μέτωπα στη βορειοδυτική Συρία, καθώς τουρκικά στρατεύματα επιτέθηκαν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, τουρκικές μονάδες εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας στην υπό κουρδικό έλεγχο περιοχή της Εφρίν, κοντά στο χωριό Μεϊντάν Ικμπίς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το τουρκικό μηχανικό προσπαθεί να στήσει μια γέφυρα πάνω από τον χείμαρρο Καρασού και να στήσει φυλάκια στην περιοχή.

Παράλληλα, τουρκικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί εδώ και εβδομάδες στην επαρχία της Ιντλίμπ βομβάρδισαν την υπό κουρδικό έλεγχο κωμόπολη Τζιντιρές με όλμους, προκαλώντας πανικό στον άμαχο πληθυσμό που εγκατέλειψε την περιοχή για να αποφύγει μια πιθανή τουρκική εισβολή.

Το κίτρινο βέλος στον χάρτη δείχνει το σημείο που εισέβαλε ο τουρκικός στρατός και έβαλε το μηχανικό του να κατασκευάσει γέφυρα. Με κίτρινο χρώμα στον χάρτη απεικονίζονται τα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη στη βορειοδυτική Συρία.

Σχετικά άρθρα