Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει εμπάργκο όπλων και άλλες κυρώσεις στη Βενεζουέλα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει εμπάργκο όπλων και άλλες κυρώσεις στη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Ευρωπαϊκή Ένωση,

Για συμφωνία των εκπροσώπων των «28» για επιβολή εμπάργκο όπλων στο καθεστώς του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και κυρώσεις κατά της λατινοαμερικανικής χώρας για παραβίαση των δημοκρατικών αρχών και βία κατά διαδηλωτών στο εσωτερικό της έκαναν λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ε.Ε. έχει καταδικάσει την ουσιαστική περιθωριοποίηση της νόμιμης Εθνοσυνέλευσης (κοινοβουλίου) της Βενεζουέλας, η οποία ελέγχεται με υπερενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων από δυνάμεις της ενιαίας αντιπολίτευσης Κεντροαριστεράς – Κέντρου – Κεντροδεξιάς.

Ο πρόεδρος Μαδούρο και το Ανώτατο Δικαστήριο, στο οποίο πλειοψηφούν δικαστές διορισμένοι από τον ίδιο, αγνοούσαν στην πράξη κάθε απόφαση της Εθνοσυνέλευσης, κηρύσσοντάς την αντισυνταγματική, ενώ τελικώς το καλοκαίρι του 2017 η κυβέρνηση διοργάνωσε εκλογές για Συντακτική Εθνοσυνέλευση, τις οποίες η αντιπολίτευση μποϊκόταρε.

Έτσι, το νέο σώμα, με 545 μέλη, όλα φιλοκυβερνητικά, έχει αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες του νομοθετικού έργου, καθιστώντας την νόμιμη Εθνοσυνέλευση διακοσμητική.

Μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2017, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών και των δυνάμεων της τάξης της Βενεζουέλας, με την κυβέρνηση Μαδούρο να επικρίνεται από πολλές – κυρίως δυτικές – χώρες για υπερβολική χρήση βίας, ακόμη και φονικής.

Σχετικά άρθρα