Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφέθηκε ελεύθερος Τούρκος δημοσιογράφος που κατηγορούνταν ότι “κάρφωσε” τον Ερντογάν στο απόσπασμα δολοφονίας του

Αφέθηκε ελεύθερος Τούρκος δημοσιογράφος που κατηγορούνταν ότι “κάρφωσε” τον Ερντογάν στο απόσπασμα δολοφονίας του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Λογοκρισία, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την υπό όρους αποφυλάκιση αντιπολιτευόμενου δημοσιογράφου που κατηγορείται ότι παρείχε βοήθεια σε «τρομοκρατική οργάνωση», επειδή κατονόμασε σε άρθρο του το ξενοδοχείο όπου διέμενε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί το αποτυχημένο πραξικόπημα, τον Ιούλιο του 2016.

Ο Γκοκμέν Ουλού, ένας από τους τέσσερις εργαζομένους στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Sozcu που δικάζονται από την Τρίτη, είπε στο δικαστήριο ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται είναι κατασκευασμένο και ότι οι εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν αποδείξεις σε βάρος του. Είχε παραμείνει κρατούμενος επί πέντε μήνες.

«Το δικαστήριο αποφάσισε να αποφυλακιστεί με εγγύηση ο φίλος μας, ο Γκοκμέν Ουλού», ανέφερε η εφημερίδα στον ιστότοπό της.

Ο κ. Ουλού κατηγορήθηκε μαζί με τη συνάδελφό του, Μεντίχα Ολγκούν (αποφυλακίστηκε με εγγύηση τον Σεπτέμβριο) και την οικονομική διευθύντρια Γιοντζά Γιουτζεκαλελί, που επίσης αρνούνται κάθε ανάμιξη στο πραξικόπημα.

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, Μπουράκ Ακμπάι, που έχει εγκαταλείψει την Τουρκία και δικάζεται ερήμην, θεωρείται από τις τουρκικές Αρχές επικεφαλής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γλίτωσε την τελευταία στιγμή όταν κομάντος που μετείχαν στο πραξικόπημα εισέβαλαν στο πολυτελές ξενοδοχείο όπου περνούσε τις διακοπές του, στη Μούγλα.

Τον περασμένο μήνα 42 από τους κομάντος κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της χώρας.

Οι Εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι το άρθρο του κ. Ουλού στην εφημερίδα έβαλε στο στόχαστρο των στρατιωτών τον κ. Ερντογάν, επειδή “κάρφωσε” στους πραξικοπηματίες πού έκανε τις διακοπές του ο Πρόεδρος.

Ωστόσο, μια εύλογη απορία: Τι “σόι” πραξικόπημα ήταν αυτό που “πληροφορήθηκε” από άρθρο εκείνης της ημέρας που βρισκόταν ο Ερντογάν;

Σχετικά άρθρα