Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ν.Κορέα: Γιατί ακυρώθηκε η επίσκεψη Τραμπ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη

Ν.Κορέα: Γιατί ακυρώθηκε η επίσκεψη Τραμπ στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορεατική Χερσόνησος, Μουν Τζε Ιν, Νότια Κορέα, Ντόναλντ Τραμπ,

Ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-Ιν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, εξαιτίας της ομίχλης και της κακοκαιρίας.

Πριν από την έναρξη της δωδεκαήμερης περιοδείας του στην Ασία, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα επισκεπτόταν την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη λόγω έλλειψης χρόνου, όμως ο Τραμπ όπως φαίνεται σχεδίαζε να μεταβεί σε αυτή τη γεμάτη συμβολισμούς περιοχή.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς ανέφερε ότι έγιναν δύο προσπάθειες οι δύο ηγέτες να μεταβούν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, αλλά η επίσκεψη τελικά αποφασίστηκε να ακυρωθεί λόγω ομίχλης.

Οπως διευκρινίστηκε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ήταν αυτός που πρότεινε στον Ντόναλντ Τραμπ να πραγματοποιήσουν μια κοινή επίσκεψη στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, η οποία χωρίζει τη χώρα του από τη Βόρεια Κορέα.

Ο Τραμπ απάντησε στον Μουν ότι είχε σκεφτεί να κάνει μια επίσκεψη εκεί και ο Μουν του είπε ότι θα τον συνόδευε εάν αποφάσιζε να την πραγματοποιήσει, σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Σχετικά άρθρα