Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφού τελειώσει με το Ισλαμικό Κράτος ο Άσαντ θα επιτεθεί στους Κούρδους (SDF)

Αφού τελειώσει με το Ισλαμικό Κράτος ο Άσαντ θα επιτεθεί στους Κούρδους (SDF)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας και οι σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν να μάχονται και αφού τελειώσει η μάχη για την ανακατάληψη της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ, όπου βρίσκονται τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους, διαμήνυσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο επικεφαλής του συριακού κράτους άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να στραφεί εναντίον των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), συμμαχίας Κούρδων, Ασσυρίων και Αράβων δημοκρατικών πολιτοφυλάκων που στηρίζεται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ και ελέγχει πάνω από το 25% του συριακού εδάφους, λέγοντας ότι στο στόχαστρο μπαίνουν εκείνοι που επιδιώκουν «να διχάσουν και να αποδυναμώσουν κράτη».

Οι δηλώσει του Σύρου προέδρου έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, σύμβουλο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Οι νίκες εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων, που άρχισαν στο Χαλέπι και δεν θα τερματιστούν στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, αποτέλεσαν ένα κρίσιμο πλήγμα που απέτρεψε τα σχέδια διχοτόμησης και τους στόχους των τρομοκρατών», φέρεται να είπε ο κ. Άσαντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Ο Σύρος πρόεδρος θεωρεί «τρομοκρατικές» όλες τις οργανώσεις που μάχονται εναντίον του καθεστώτος του.

Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Βελαγιατί είχε προαναγγείλει ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα προελάσουν σύντομα για να καταλάβουν τη Ράκα -την οποία απελευθέρωσαν οι SDF με την υποστήριξη των ΗΠΑ- και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν να διχοτομήσουν τη Συρία.

Υπενθυμίζουμε ότι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας, που επίσης αποκαλεί τρομοκράτες [διαβάστε εδώ]. Δεν αποκλείεται Δαμασκός και Άγκυρα να έχουν συμμαχήσει για να εξοντώσουν την κουρδική αυτονομία.

Σχετικά άρθρα