Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε άδεια από την Οξφόρδη ο ισλαμολόγος Ταρίκ Ραμαντάν μετά τις κατηγορίες για βιασμούς

Σε άδεια από την Οξφόρδη ο ισλαμολόγος Ταρίκ Ραμαντάν μετά τις κατηγορίες για βιασμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αιγυπτιακής καταγωγής Ελβετός πολίτης και μεγάλης φήμης ισλαμολόγος, Ταρίκ Ραμαντάν, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες βιασμού στη Γαλλία και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην Ελβετία.

Εξαιτίας αυτών των κατηγοριών, η Οξφόρδη, όπου και διδάσκει, ανακοίνωσε ότι πήρε άδεια από το Πανεπιστήμιο.

«Έπειτα από αμοιβαία συμφωνία και με άμεση ισχύ, ο Ταρίκ Ραμαντάν, καθηγητής σύγχρονων ισλαμικών σπουδών, έλαβε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης», ανακοίνωσε το φημισμένο πανεπιστήμιο.

«Αυτή η άδεια δεν συνεπάγεται τεκμήριο ή αποδοχή ενοχής και επιτρέπει στον καθηγητή Ραμαντάν να απαντήσει στις εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του, τις οποίες ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά», υπογραμμίζεται.

Στην Γαλλία εκκρεμούν δύο μηνύσεις εναντίον του Τ. Ραμαντάν με κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης, ενώ το Σάββατο η ελβετική εφημερίδα Tribune de Genève δημοσίευσε μαρτυρίες μαθητριών του που κατήγγειλαν ότι κακοποίηθηκαν σεξουαλικά από τον ίδιο πριν από δύο δεκαετίες.

Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες, και με ανάρτησή του στο Facebook, έκανε λόγο για «εκστρατεία συκοφάντησης» εναντίον του που ενώνει «τους εχθρούς του».

Ο 55χρονος αμφιλεγόμενος ισλαμολόγος, εγγονός του ιδρυτή των Αδελφών Μουσουλμάνων που θεωρούνται σε πολλές χώρες τρομοκρατική οργάνωση και “οργάνωση μήτρα” του τζιχαντισμού, κατηγορείται από τους επικριτές του ότι προωθεί υπογείως ένα πολιτικό Ισλάμ.

Σχετικά άρθρα