Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έχασε και το τελευταίο του προπύργιο στο Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος έχασε και το τελευταίο του προπύργιο στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Αλ-Κάιμ, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο τακτικός στρατός του Ιράκ, μαζί με τις σιιτικές παραστρατιωτικές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), κατέλαβαν την Παρασκευή την τελευταία πόλη-προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο ιρακινό έδαφος, Αλ Καΐμ.

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι.

Σε συνδυασμό με τις ήττες και τη συνεχή υποχώρησή του και στη Συρία, υπό τα χτυπήματα του κυβερνητικού συριακού στρατού και των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), φαίνεται πολύ πιθανό εντός των επόμενων εβδομάδων το Ισλαμικό Κράτος να πάψει να κατέχει εδάφη σε οποιαδήποτε από τις δύο αραβικές χώρες.

Στον πολεμικό χάρτη βλέπετε με μαύρο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και με γκρίζο στο Ιράκ – Η θέση της πόλης Αλ Καΐμ σημειωμένη με αστέρι:

Με κόκκινο χρώμα είναι η συριακή κυβέρνηση, με ροζ η ιρακινή κυβέρνηση, το κίτρινο σε όλες τις αποχρώσεις είναι οι Κούρδοι. Με πράσινο οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές στη Συρία.

Σχετικά άρθρα