ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Ιράκ στις 15 Μαΐου, ανακοίνωσε αργά χθες Τρίτη το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι.
Ο Αμπάντι δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη αν θα επιδιώξει την επανεκλογή του.
Στο Ιράκ ο πρωθυπουργός διαθέτει τις περισσότερες εκτελεστικές εξουσίες, ενώ είναι και επικεφαλής του στρατού.
Η ημερομηνία της 15ης Μαΐου συμφωνήθηκε στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου χθες και δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το ιρακινό κοινοβούλιο.
Ο Αμπάντι ανέλαβε την πρωθυπουργία το 2014 από τον Νούρι αλ Μάλικι, στενό συνεργάτη του Ιράν ο οποίος θεωρήθηκε υπεύθυνος για την κατάρρευση του στρατού και την άτακτη υποχώρησή του μπροστά στην προέλαση του Ισλαμικού Κράτους.
Ο Ιρακινός πρωθυπουργός πιστώνεται την ανοικοδόμηση του στρατού αλλά και την ήττα του ΙΚ στο προπύργιό του, τη Μοσούλη, με την υποστήριξη του υπό των ΗΠΑ συνασπισμού.






