Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

La Vanguardia: Επιστρέφει στη Βαρκελώνη ο Πουτζντεμόν

La Vanguardia: Επιστρέφει στη Βαρκελώνη ο Πουτζντεμόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαρκελώνη, Βέλγιο, Ισπανία, Καταλονία,

Στη Βαρκελώνη επιστρέφει ο καθαιρεθείς πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της καταλανικής εφημερίδας La Vanguardia.

Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας κλήτευσε τον κ. Πουτζντεμόν και 13 μέλη της καθαιρεθείσας κυβέρνησής του να καταθέσουν την Πέμπτη στις 9 το πρωί τοπική ώρα (10.00 το πρωί ώρα Ελλάδας).

Το δικαστήριο γνωστοποίησε επίσης ότι ξεκίνησε να εξετάζει τις κατηγορίες περί εξέγερσης και ανταρσίας σε βάρος του κ. Πουτζντεμόν και άλλων στελεχών της καταλανικής ηγεσίας.

Πουτζντεμόν: Δεν ζητώ πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο

Δεν ζητώ πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο, βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για πολιτικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας, ζητώντας από την Ευρώπη να δράσει για το θέμα της Καταλονίας, δήλωσε το μεσημέρι ο κ. Πουτζντεμόν, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στη βελγική πρωτεύουσα.

Τόνισε παράλληλα ότι αποδέχεται την πρόκληση των τοπικών εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία, τις οποίες προκήρυξε ο Μαριάνο Ραχόι.

Ο Καταλανός καθαιρεθείς ηγέτης ζήτησε εγγυήσεις από την ισπανική κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να γυρίσει, μαζί με τα πέντε παυθέντα μέλη της κυβέρνησης του, στην Καταλονία, υπονοώντας ότι κινδυνεύουν να συλληφθούν, λόγω των κατηγοριών που τους έχουν απαγγελθεί για «εξέγερση» από τη γενική εισαγγελία της Ισπανίας.

Σχετικά άρθρα