Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπαρζανί συνθηκολόγησε με τη Βαγδάτη – Παρέδωσε αεροδρόμια, σύνορα και εδάφη

Ο Μπαρζανί συνθηκολόγησε με τη Βαγδάτη – Παρέδωσε αεροδρόμια, σύνορα και εδάφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασούντ Μπαρζανί,

Η ιρακινή κυβέρνηση και η κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν συμφώνησαν στην παράδοση του συνοριακού περάσματος Χαμπούρ, στα κουρδικά σύνορα του Ιράκ με την Τουρκία, στις ιρακινές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μια αντιπροσωπεία μελών του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Μασούντ Μπαρζανί -ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποχωρεί από την Προεδρία του ιρακινού Κουρδιστάν- και της κυβέρνησης της Βαγδάτης, είχαν συνομιλίες στις οποίες συμφώνησαν να παραδώσουν οι Κούρδοι του Ιράκ στις ιρακινές Αρχές τα συνοριακά περάσματα του ιρακινού Κουρδιστάν και τα αεροδρόμια.

Επίσης, οι Κούρδοι του Μπαρζανί συμφώνησαν να παραδώσουν στην ιρακινή κυβέρνηση όλα τα κουρδικά εδάφη στο βόρειο Ιράκ που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μετά το 2003, δηλαδή μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν και οι δυνάμεις των Πεσμεργκά θα αποτραβηχτούν στα σύνορα της αυτόνομης κουρδικής επικράτειας όπως είχαν οριστεί πριν το 2003.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών έγινε στη Μοσούλη το Σάββατο το απόγευμα, μεταδίδει το ANF.

Μια τέτοια συμφωνία από πλευράς Μπαρζανί είναι βέβαιο ότι θα θεωρηθεί από τη συντριπτική πλειονότητα των Κούρδων ως προδοσία, για αυτό και ο Κούρδος Πρόεδρος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εγκαταλείπει το αξίωμά του την 1η Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα