Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμίρης της Αλ Κάιντα φονεύθηκε σε ενέδρα στη βορειοδυτική Συρία – Είναι ο έβδομος σε επτά ημέρες

Εμίρης της Αλ Κάιντα φονεύθηκε σε ενέδρα στη βορειοδυτική Συρία – Είναι ο έβδομος σε επτά ημέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζαμπχάτ Φάτεχ Αλ Σαμ, Τζιχαντιστές,

Σε δολοφονική ενέδρα έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα ο οπλαρχηγός της Αλ Κάιντα στη Συρία, Άμπου Αλί Ντουμάρ, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

Ο “εμίρης” της οργάνωσης Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα στη Συρία, κινούνταν με όχημα σε επαρχιακή οδό, κοντά στην πόλη Μααράτ Αλ Νουμάν, όταν δέχθηκε πυρά από αγνώστους.

Είναι ο έβδομος οπλαρχηγός της τζιχαντιστικής οργάνωσης που δολοφονείται τις τελευταίες επτά ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι έχουν βαλθεί να “κόψουν” το ένα πίσω από το άλλο τα κεφάλια της οργάνωσης που ελέγχει μεγάλο μέρος της συριακής επαρχίας.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ, μια τζιχαντιστική συμμαχία με κορμό την Αλ Κάιντα, αριθμεί περίπου 40.000 άνδρες στη Συρία. Προπύργιό της είναι η επαρχία Ιντλίμπ.

Μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους, που έχει περιοριστεί στην ανατολική Συρία στην παραμεθόριο με το Ιράκ και συνεχώς χάνει εδάφη, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει ολοκληρωτικός πόλεμος στην Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Ωστόσο, την ευθύνη για την καταπολέμηση της συριακής Αλ Κάιντα έχουν αναλάβει σε συμμαχία μεταξύ τους η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν, δίχως όμως μέχρι στιγμής να έχουν περάσει σε χερσαία επίθεση.

Σχετικά άρθρα