Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλος υπ. Εξωτερικών: Το σύνταγμα της Ισπανίας να γίνει σεβαστό

Γάλλος υπ. Εξωτερικών: Το σύνταγμα της Ισπανίας να γίνει σεβαστό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ισπανία, Καταλονία,

Η Γαλλία «δεν αναγνωρίζει την κήρυξη της ανεξαρτησίας που το καταλανικό κοινοβούλιο μόλις ενέκρινε» επισήμανε  ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
«Το σύνταγμα της Ισπανίας πρέπει να γίνεται σεβαστό.Επομένως σε αυτό το πλαίσιο, το πλαίσιο του κράτους Δικαίου, το ζήτημα της Καταλονίας πρέπει να εξεταστεί.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την κήρυξη της ανεξαρτησίας που το καταλανικό κοινοβούλιο μόλις υιοθέτησε» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

“Η Γαλλία εύχεται η Ισπανία να είναι ισχυρή και ενωμένη”

«Η Γαλλία εύχεται η Ισπανία να είναι ισχυρή και ενωμένη.Δεν έχει παρά έναν μονάχα συνομιλητή κι αυτός είναι η κυβέρνηση της Μαδρίτης» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, υπογραμμίζοντας ότι «παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην Καταλονία».

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Ε. Μακρόν είχε διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό της Ισπανίας y για την «πλήρη στήριξη» που του παρέχει προκειμένου «να γίνει σεβαστό» το κράτος Δικαίου στην Ισπανία.
«Έχω έναν συνομιλητή στην Ισπανία, αυτός είναι ο πρωθυπουργός Ραχόι

Υπάρχει κράτος Δικαίου στην Ισπανία, με συνταγματικούς νόμους. Πρέπει να γίνονται σεβαστοί και εκείνος έχει την πλήρη στήριξή μου» τόνισε ο E. Macron κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη γαλλική Γουιάνα.

Ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους επανέλαβε ότι η καταλανική κρίση είναι ένα «εσωτερικό ζήτημα» της Ισπανίας.

Σχετικά άρθρα