Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι γιόρτασαν την άλωση της Τραπεζούντας με τον γαμπρό του Ερντογάν να νοσταλγεί τον οθωμανικό στρατό

Οι Τούρκοι γιόρτασαν την άλωση της Τραπεζούντας με τον γαμπρό του Ερντογάν να νοσταλγεί τον οθωμανικό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εύξεινος Πόντος, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, Τουρκία, Τραπεζούντα,

Οι Τούρκοι γιόρτασαν τα 556 χρόνια από την άλωση της Τραπεζούντας, με την παρουσία του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του, για την κατάκτηση της πόλης, δήλωσε ότι «το τουρκικό έθνος είναι υπερήφανο για τη γιορτή των 556 χρόνων από την κατάκτηση της πόλης του Πόντου, που είναι μια από τα πιο σημαντικά κέντρα του πολιτισμού μας και υπήρξε, επίσης, προάγγελος της μεγάλης μας αυτοκρατορίας», όπως είπε.

Ο Αλμπαϊράκ επεσήμανε ακόμα ότι η τουρκο-ισλαμική (Türk-İslam) κατάκτηση της Τραπεζούντας από τον Σουλτάνο Μεχμέτ το 1461 έδωσε ενθουσιασμό και υπερηφάνεια στους Οθωμανούς.

«Έχω την τιμή να είμαι γιος μιας πόλης με τόση υπέροχη ιστορία από κάθε περιοχή. Νοσταλγώ τον ένδοξο στρατό του κατακτητή Σουλτάνου Μεχμέτ και εύχομαι η 556η επέτειος της κατάκτησης να είναι καθοριστική για το καλό του Παντοδύναμου Αλλάχ», είπε ο Αλμπαϊράκ όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ότι ο Αλμπαϊράκ “νοσταλγεί” τον οθωμανικό στρατό που κατέλυσε τα ελληνόφωνα βασίλεια της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο) δεν το λέει κανείς και ρητορική φιλίας προς την Ελλάδα. Ιδιαίτερα όταν τις επόμενες ημέρες επίκειται επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Σχετικά άρθρα