Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκάδες νεκροί τζιχαντιστές στο δυτικό Ιράκ – Το Ισλαμικό Κράτος χάνει τα τελευταία προπύργιά του

Δεκάδες νεκροί τζιχαντιστές στο δυτικό Ιράκ – Το Ισλαμικό Κράτος χάνει τα τελευταία προπύργιά του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Αλ-Κάιμ, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράουα, Τζιχαντιστές,

Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε την Παρασκευή δεκάδες μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), στις επιχειρήσεις που διεξάγει ενάντια στους τζιχαντιστές στην επαρχία Άνμπαρ στο δυτικό Ιράκ.

Σύμφωνα με το ιρακινό Al Sumaria News, άνδρες από την 8η Μεραρχία του ιρακινού στρατού συγκρούστηκαν με τζιχανιστές νότια της Αλ Καΐμ σκοτώνοντας 25.

Μια στρατιωτική πηγή που μίλησε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Almaalomah, πρόσθεσε ότι πολεμικά αεροπλάνα του Ιράκ σκότωσαν δεκάδες τζιχαντιστές στην έρημο της Αλ Καΐμ.

Η ίδια ιστοσελίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Κατάρι Αλ Σαμαρμάντ, αξιωματικού της ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, ο οποίος είπε ότι τα ιρακινά στρατεύματα πολιορκούν ένα εργοστάσιο στην Αλ Καΐμ και ότι οι εναπομείναντες τζιχαντιστές στην πόλη έχουν οχυρωθεί σε αυτό.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ Αλ Αμπάντι κήρυξε την Πέμπτη την έναρξη της επιχείρισης για την απελευθέρωση τον πόλεων Ράουα και Αλ Καΐμ, στα δυτικά της επαρχίας Άνμπαρ, οι οποίες είναι και τα τελευταία σημαντικά προπύργια στο έδαφος του Ιράκ και βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Δείτε τον πολεμικό χάρτη της περιοχής:

Σχετικά άρθρα