Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα στρατιωτικής ισχύος από Τραμπ: “Φορτώνει” με αεροπλανοφόρα τον Ειρηνικό Ωκεανό

Μήνυμα στρατιωτικής ισχύος από Τραμπ: “Φορτώνει” με αεροπλανοφόρα τον Ειρηνικό Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλανοφόρα, Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Ασία, Ειρηνικός Ωκεανός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ντόναλντ Τραμπ,

Μήνυμα στρατιωτικής ισχύος από τις ΗΠΑ, με την παρουσία τριών αεροπλανοφόρων –και άλλων μικρότερων πολεμικών σκαφών- στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο λόγος για το USS Theodore Roosevelt και το USS Nimitz, τα οποία έφτασαν στο σημείο λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία.

Στην ίδια περιοχή έχει δέσει εδώ και καιρό το USS Ronald Reagan, που συμμετέχει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Νότια Κορέα, οι οποίες έχουν προκαλέσει την οργή της Βόρειας Κορέας και την ανησυχία της Κίνας.

Σε ανακοίνωση του για την ανάπτυξη των πλοίων στην περιοχή, το αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό δεν δίνει πληροφορίες για την αποστολή τους, όμως η ενίσχυση της αμερικάνικης παρουσίας στο σημείο αναμένεται να οξύνει περαιτέρω τα πνεύματα.

«Στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα», τόνισε ο Adam Mount, ειδικός αναλυτικής άμυνας στο CNN, ο οποίος έκανε παράλληλα λόγο για προβολή δύναμης από τις ΗΠΑ. «Οι αντίπαλοι των ΗΠΑ θα δουν κάποιο μήνυμα», πίσω από την ανάπτυξη των πλοίων.

Σχετικά άρθρα