Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε έξαλλη κατάσταση ο Γιλντιρίμ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό της Δανίας: “Λέει ανοησίες”

Σε έξαλλη κατάσταση ο Γιλντιρίμ επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό της Δανίας: “Λέει ανοησίες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δανία, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Τουρκία,

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ εξαιτίας δηλώσεων του πρώτου που δεν άρεσαν στο ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας.

«Τώρα τελευταία γίνεται η μία δήλωση μετά την άλλη σε βάρος της Τουρκίας. Χθες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρωθυπουργός της Δανίας είπε ανοησίες. “Η Τουρκία λιώνει μπροστά στα μάτια μας κάτω από το καθεστώς Ερντογάν, πώς θα ενταχθεί έτσι στην Ευρώπη;”.

»Ποιος είσαι εσύ; Μπορείς εσύ να πεις κάτι στην Τουρκία, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας; Το καθεστώς της Τουρκίας είναι η Δημοκρατία. Διότι με την δύναμη που αντλεί από το παρελθόν, από τον πολιτισμό της, βαδίζει με σταθερά βήματα προς τον σύγχρονο πολιτισμό.

»Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί αν η Τουρκία είναι ευρωπαϊκή ή ασιατική.

»Η Τουρκία είναι στο κέντρο και της Ευρώπης και της Ασίας, και γεωγραφικά και πολιτιστικά και ως προς το μέλλον.

»Αυτοί θέλουν θα κρατήσουν την Τουρκία εκτός για πολύ καιρό. Η αλύγιστη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το ότι η Τουρκία αποφασίζει μόνη της παρά τα εμπόδια που της θέτουν, το ότι συνεχίζει σταθερά την ανάπτυξή της, όλα αυτά τους ενοχλούν», είπε σε έξαλλη κατάσταση ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σχετικά άρθρα