Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντρέι Μπάμπις – Ο “Τσέχος Τραμπ” που ετοιμάζεται να κυβερνήσει την Τσεχία

Αντρέι Μπάμπις – Ο “Τσέχος Τραμπ” που ετοιμάζεται να κυβερνήσει την Τσεχία
Διαβάστε σχετικά για Αντρέι Μπάμπις, Εκλογές, Τσεχία,

Στις κάλπες συνεχίζουν να προσέρχονται οι Τσέχοι σήμερα, δεύτερη και τελευταία ημέρα των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες αναμένεται να δώσουν τη νίκη στον δισεκατομμυριούχο Αντρέι Μπάμπις.

Η περιουσία του Αντρέι Μπάμπις υπολογίζεται στα 4,1 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

Το κίνημα ANO του «Τσέχου Τραμπ» αναμένεται να λάβει ποσοστό μεταξύ 25% και 30% των ψήφων, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, και ο Μπάμπις πιθανόν να λάβει την εντολή για σχηματισμό του μελλοντικού συνασπισμού.

Ωστόσο, με εννέα κόμματα που μπορεί να ξεπεράσουν το όριο του 5% για την είσοδο στο κοινοβούλιο και να μοιραστούν τις υπόλοιπες έδρες, είναι αδύνατο να υπάρξει κάποια πρόβλεψη.

Ορισμένα πολιτικά κόμματα άφησαν να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να σχηματίσουν συνασπισμό με το ΑΝΟ, αλλά υπό τον όρο ότι ο ιδρυτής του δεν θα είναι πρωθυπουργός.

Μια προϋπόθεση που ο «Τσέχος Τραμπ» ουδεμία πρόθεση έχει να δεχτεί.

Ο Μπάμπις μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του προέδρου Μίλο Ζέμαν, ο οποίος θα αναθέσει αρχικά στον νικητή των εκλογών να αρχίσει συνομιλίες για τον σχηματισμό συνασπισμού και στη συνέχεια θα ορίσει τον ηγέτη της μελλοντικής κυβέρνησης.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 (9.00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 14.00 (τοπική ώρα). Καθώς δεν θα υπάρχουν exit-polls, τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά νωρίς το βράδυ.

Σχετικά άρθρα