Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός είναι ο Νεΐμ που ύψωσε τη σημαία των SDF στην ελεύθερη Ράκα – Τον φωνάζουν “τρελό”

Αυτός είναι ο Νεΐμ που ύψωσε τη σημαία των SDF στην ελεύθερη Ράκα – Τον φωνάζουν “τρελό”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι Κούρδοι πατριώτες στη Συρία τον φωνάζουν ο “τρελοΝεΐμ”.

Ο Νεΐμ είναι μια ιδιαίτερη μορφή του κουρδικού αντάρτικου στη Συρία, πασίγνωστος μεταξύ των μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) αλλά και ευρύτερα αναγνωρίσιμος στους συμπατριώτες του.

Ο Νεΐμ είναι ο πρώτος που ύψωσε τη νικητήρια σημαία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) μετά τη νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα.

Ο ίδιος έχει βαρύ βιογραφικό. Υπήρξε μεταξύ των ανδρών και γυναικών των YPG/YPJ που αποφάσισαν να οχυρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Κόμπανι και να την υπερασπιστούν μέχρι τέλους όταν την πολιόρκησε το Ισλαμικό Κράτος.

Στην κουρδική εξέγερση του 2004 στη Συρία, συνελήφθη από το καθεστώς Άσαντ και βασανίστηκε επί 40 ημέρες.

Η εξέγερση του 2004

Το 2004 ξέσπασε κουρδική εξέγερση στην πόλη Καμισλί εξαιτίας ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Οι οπαδοί της φιλοξενούμενης αραβικής ομάδας για να προσβάλλουν τους Κούρδους ύψωσαν μέσα στο γήπεδο φωτογραφίες του Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος είχε διπαράξει σφαγές δεκάδων χιλιάδων Κούρδων στο Ιράκ.

Οι Κούρδοι αντέδρασαν ξεδιπλώνοντας τις σημαίες τους και ακολούθησε σύρραξη μεταξύ οπαδών.

Ο συριακός στρατός επενέβη ακαριαία και τσάκισε τους Κούρδους διαδηλωτές σκοτώνοντας περίπου 30. Άλλοι ανεβάζουν τους νεκρούς σε 100.

Ο Νεΐμ λοιπόν για πρώτη φορά ένιωσε στο πετσί του την τυραννία όταν βασανίστηκε το 2004.

ANF Images

Πρώτος σε όλα τα μέτωπα

Μετά τη νίκη στην Κόμπανι ακολούθησε τις κουρδικές δυνάμεις σε κάθε μάχη που έδωσαν στη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή και φωνάζει συνθήματα για να εμψυχώνει τους συμπολεμιστές του.

Εννοείται ότι μια τέτοια φιγούρα θα ήταν και ο πρώτος που θα ύψωνε την κουρδική σημαία που στήθηκε στην πλατεία Αλ Ναΐμ της απελευθερωμένης Ράκα.

Οι συμπολεμιστές του τον αποκαλούν “τρελό” όχι μόνο γιατί είναι άφοβος στις μάχες αλλά και γιατί είναι η “ψυχή” της παρέας, φροντίζοντας να φτιάχνει τη διάθεση όσων μάχονται μαζί του.

Μετά την απελευθέρωση της Ράκα ο Νεΐμ έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Δεν απέμειναν ζώα στη Ράκα”, εννοώντας ως “ζώα” τους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα