Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επτάχρονος ξεσάλωσε σε γάμο και μετά κοιμόταν για 11 συνεχόμενες ημέρες

Επτάχρονος ξεσάλωσε σε γάμο και μετά κοιμόταν για 11 συνεχόμενες ημέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάμος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κεντάκι,

Άλυτο μυστήριο στα ιατρικά χρονικά πιθανότατα θα παραμείνει η περίπτωση ενός εφτάχρονου από το Κεντάκι των ΗΠΑ, το οποίο κοιμόταν επί 11 συνεχόμενες ημέρες.

Ο 7χρονος Γουάιατ Σο την προηγούμενη ημέρα είχε καταπλήξει τους πάντες με τη ζωντάνια και την ευθυμία του όταν, στον γάμο του θείου του, είχε «κλέψει» από τον γαμπρό τον τελευταίο χορό με τη νύφη.

Την επομένη, η έκπληξη συνεχίστηκε, για τελείως διαφορετικούς όμως λόγους: παρά τις προσπάθειες των γονιών του, ο μικρός δεν ξυπνούσε με τίποτα.

«Προσπαθούσα να τον ξυπνήσω αλλά συνεχώς ξανακοιμόταν» αφηγείται η μητέρα του. «Του φώναζα κι εκείνος ξαναέπεφτε για ύπνο».

Έτσι, οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου τον έβαλαν υπό παρακολούθηση. Με καλώδια συνδεδεμένα στο κεφάλι του, για να καταγράφεται η εγκεφαλική δραστηριότητα, ο Γουάιατ κοιμήθηκε για έντεκα ολόκληρες μέρες.

“Όταν άνοιγε τα μάτια του ήταν σαν να μη βλέπει”

Όταν άνοιγε τα μάτια του ήταν σαν να μη βλέπει, σαν να ήταν απών, ήταν τρομακτικό» συνεχίζει η μητέρα του.

Οι γιατροί έκαναν πολλές εξετάσεις στο αγόρι αλλά καμία δεν έδωσε κάποια απάντηση για να λυθεί το μυστήριο. Ακτινογραφίες, αιματολογικές εξετάσεις και λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες βγήκαν όλες καθαρές. Οι γιατροί απέκλεισαν την πιθανότητα ιών, βακτηρίων, εγκεφαλίτιδας ή εγκεφαλικής μόλυνσης.

Δέκα μέρες αφότου είχε πέσει για ύπνο, οι γιατροί δοκίμασαν ένα νέο φάρμακο. Το αγόρι ξύπνησε την επόμενη μέρα, ωστόσο η ομιλία και οι κινήσεις του παραμένουν περιορισμένες με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι η ανάρρωση είναι πιθανό να πάρει αρκετές εβδομάδες.

Οι γιατροί λένε πως μπορεί ποτέ να μη μάθουν τι προκάλεσε τον πολυήμερο ύπνο του αγοριού, κι έτσι η οικογένειά του επικεντρώνεται στη θεραπεία του και όχι στο συμβάν.

Σχετικά άρθρα