Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός πολίτης κρατείται και ανακρίνεται στη Βόρεια Κορέα

Αμερικανός πολίτης κρατείται και ανακρίνεται στη Βόρεια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Τρεις είναι πλέον οι Αμερικανοί πολίτες που κρατούνται σε φυλακές στη Βόρεια Κορέα μετά τη σημερινή ανακοίνωση των Αρχών της χώρας ότι ανακρίνουν έναν Αμερικανό που είχε εισέλθει στη χώρα ως τουρίστας και συνελήφθη στις 29 Απριλίου από την αστυνομία γιατί παραβίασε τους νόμους της χώρας.

«Ο Αμερικανός πολίτης που εισήλθε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στις 29 Απριλίου ως τουρίστας, προέβη σε δραστηριότητες αντίθετες στους νόμους της χώρας. Οι αρμόδιες αρχές τον έθεσαν υπό κράτηση και τον ανακρίνουν», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

Οι δύο άλλοι Αμερικανοί πολίτες που είχαν εισέλθει στη χώρα με τουριστικό διαβατήριο και κατηγορήθηκαν για εγκλήματα κατά του κράτους είναι ο 24χρονος Μάθιου Τοντ Μίλερ και ο Κένεθ Μπάε.

Το Μάιο, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Αμερικανούς να αποφεύγουν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα λόγω του «κινδύνου της αυθαίρετης σύλληψης και κράτησης» τους ακόμη κι αν έχουν έγκυρη θεώρηση διαβατηρίου.

«Οι ξένοι επισκέπτες στη Βόρεια Κορέα μπορεί να συλληφθούν, να τεθούν υπό κράτηση ή να απελαθούν για δραστηριότητες που μπορεί να μην θεωρούνται εγκληματικές εκτός των συνόρων της χώρας αυτής», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα