Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιούνκερ: Δεν θα γονατίσω μπροστά στους Βρετανούς

Γιούνκερ: Δεν θα γονατίσω μπροστά στους Βρετανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,

«Δεν θα με αναγκάσουν να γονατίσω μπροστά στους Βρετανούς», δήλωσε την Πέμπτη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με τη στήριξη ή μη της Βρετανίας στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, προσθέτοντας μαλιστα πως «Θα ήταν λάθος να ενδώσουμε στους Βρετανούς».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, τάδε έφη ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης του κόμματός του, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Από την επομένη των ευρωεκλογών, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αντιτάχθηκε στην υποψηφιότητα του Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν.

Για τους Βρετανούς, ο Γιούνκερ, που διετέλεσε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επί 19 χρόνια, είναι ταυτόχρονα «άνθρωπος του παρελθόντος» και υπέρ του δέον φεντεραλιστής.

Ο Κάμερον, αντίθετα, τάχθηκε πρόσφατα υπέρ «κάποιου που καταλαβαίνει την ανάγκη της αλλαγής, την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων».

Αντίθετα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μέλος του ΕΛΚ όπως ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υποστήριξε την υποψηφιότητά του παρότι υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι απόψεις του Λονδίνου.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. αναμένεται να προτείνουν έναν υποψήφιο κατά την προσεχή τους σύνοδο κορυφής τους στις 26 και 27 Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει επί της πρότασης αυτής στην ολομέλεια στο Στρασβούργο στα μέσα Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα