Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακατάληψη περιοχών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Κούρδων από τον ιρακινό στρατό

Ανακατάληψη περιοχών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των Κούρδων από τον ιρακινό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Κιρκούκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις πέτυχαν τους στόχους τους στη διάρκεια 48ωρης επιχείρησης που τους επέτρεψε να αναπτυχθούν σε τρεις επαρχίες της χώρας, όπου είχαν χάσει εν μέρει τον έλεγχο πριν τρία χρόνια, ανακαταλαμβάνοντας το έδαφος που είχαν χάσει από τους Κούρδους μαχητές.

«Η αποκατάσταση της ασφάλειας στους τομείς του Κιρκούκ ολοκληρώθηκε. Οι δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί εκεί εκ νέου και ανακατέλαβαν τον έλεγχο της Χανακίν και της Τζαλούλα στην επαρχία Ντιάλα καθώς και στην Μάχμουρ, τη Μπαασίκα, το φράγμα της Μοσούλης, τη Σίντζαρ και άλλες περιοχές της κοιλάδας της Νινευή», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο στρατός του Ιράκ ανακατέλαβε τις περιοχές της επαρχίας Νινευή στο βόρειο τμήμα της χώρας που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.

Οι Πεσμεργκά εγκατέλειψαν τις θέσεις αυτές πριν την άφιξη του ιρακινού στρατού χθες Τρίτη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ των θέσεων αυτών είναι και το φράγμα της Μοσούλης.

Εξάλλου τη Δευτέρα ο ιρακινός στρατός με τη στήριξη σιιτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων έθεσε υπό τον έλεγχό του την πόλη του Κιρκούκ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που είναι πλούσια σε πετρέλαιο, η οποία βρισκόταν από το 2014 μετά την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, στα χέρια των Κούρδων Πεσμεργκά.

Σχετικά άρθρα